Rafturi DRIVE IN

Sistem de rafturi DRIVE IN are avantajul de a mari densitatea de depozitare a paletilor prin eliminarea culoarelor de acces laterale, stivuitoarele actionand chiar in spatiul destinat depozitarii propriu-zise, capacitatea de depozitare crescând cu pana la 80%.

Video rafturi DRIVE IN

Poze Rafturi DRIVE IN

Desi costul pentru un palet depozitat este semnificativ mai mare pentru acest sistem de rafturi, el se justifica acolo unde necesitatea maririi spatiului efectiv de depozitare este imperativa. Se preteaza pentru depozite frigorifice si în general pentru depozite cu marfa relativ putin diversificata.

In cazul rafturilor drive-in trebuie avut in vedere ca primul nivel de depozitare trebuie sa fie la o înaltime ce permite stivuitorului sa intre pe culoarele de lucru fara a atinge sinele pe care stau paletii. In cazul utilizarii unui reach-truck cabina acestuia va trebui modificata pentru a permite accesul pe culoare.

Nivelul de sarcini este variabil de la 500 kg/palet pana la 1200 kg/palet. La sarcini mari utilizarea paletilor speciali – din aluminiu sau plastic – este obligatorie.

Avantaje

  1. Asigura o densitate mare de depozitare si o rata crescuta de utilizare a depozitului.
  2. Este ideal in cazul produselor omogene si al depozitelor frigorifice.
  3. Permite depozitarea prin acumulare si lucreaza pe sistemul ultimul intrat-primul iesit LIFO sau sistemul primul intrat-primul iesit FIFO

Dezavantajul acestei solutie este ca orice pozitie de marfa nu poate fi manipulata in orice moment independent de celelalte pozitii.